Räddade äpplen och räddad äppelcider
”Räddade Äpplen” och ”Räddad Äppelcider” är Pinwins stolthet! Det speglar perfekt vår affärsidé och vårt hållbarhetsideal.
Vi räddar äpplen från Linköpings trädgårdar – frukter som annars hade ruttnat på marken eller hamnat på ÅVC. Istället förvandlar vi dem till en härligt god must och cider som vi är riktigt stolta över!
- Skillnaden mellan must och Cider är att must är juice från frukten som inte har jäst. Resultatet är en söt och alkoholfri dryck. Cider är must som jäst. Vid en jäsning bildas bland annat alkohol och koldioxid som kolsyrar drycken.
- Äpplen som skänkts till oss på PinWin pressar vi till äppelmust som sedan pastöriseras och läggs på Bag-in-box eller flaska.
- Vid ciderframställnig på PinWin pressas en god blandning av de skänkta äpplena till must som därefter får jäsa genom att jäsning sker spontant på vildjästen som finns på äpplets eget skal. På så vis får äpplets smak och egen jästkultur komma fram i ciderns smakbild.
Räddad Äppelmust
Det här är en hållbar och smakrik produkt som vi är otroligt stolta över! Gjord på äpplen från Linköpings trädgårdar som annars skulle gått till spillo – ett klimatsmart val som också är riktigt gott.
Räddad Äppelcider
Vi på Pinwin älskar äpplen i alla dess former men kanske är vi lite extra förtjusta i vår egen äppelcider under namnet Räddad Äppelcider. Det är en torr cider med syrligt god äppelsmak.