räddad äppelcider

”Räddad Äppelcider” är Pinwins stolthet! Det speglar perfekt vår affärsidé och vårt hållbarhetsideal.
Vi räddar äpplen från Linköpings trädgårdar – frukter som annars hade ruttnat på marken eller hamnat på ÅVC. Istället förvandlar vi dem till en härlig, torr cider som vi är riktigt stolta över!
- Äpplen som skänkts till oss på PinWin pressar vi till äppelmust och cider som sedan pastöriseras och läggs på Bag-in-box eller flaska. Cider är must som jäst. Vid en jäsning bildas bland annat alkohol och koldioxid som kolsyrar drycken.
- Vid ciderframställnig på PinWin pressas en god blandning av de skänkta äpplena till must som därefter får jäsa genom att jäsning sker spontant på vildjästen som finns på äpplets eget skal. På så vis får äpplets smak och egen jästkultur komma fram i ciderns smakbild.